Yiyecek ve içecek sektöründe işletmeci olarak çalışanlara veya çalışmak isteyenlere gerekli olan yetkinlikleri sağlaması amaçlanan bir eğitim programıdır. Halkla ilişkiler tanıtım ve pazarlama süreçleri, menü tasarımı, menü planlama, menü hazırlama fiyatlandırılma standart reçetelerin oluşturulması ve stok maliyet izleme satış noktası yönetim ve bilgisayarlı kontrol sistemleri süreçleri, satın alma, depolama, stok kontrolü, masa düzeni ve servis standartları, toplam kalite yönetimi ve müşteri ilişkileri yönetimi, içeceklerin tanıtımı.
Bu programı başarıyla tamamlayanlar, konaklama ve ulaşım işletmelerinin yiyecek içecek ünitelerinde, sosyal tesis mutfaklarında, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında işletmecilik yapabilirler.